Toimintaamme kuuluu tärkeänä osana yhteiset projektit, jotka voivat olla mitä vain yksittäisestä tapahtumasta monivuotisiin yhteiskunnallisesti vaikuttaviin hankkeisiin. Projekteissa korostuu yhteistyö ja yhdessä tekeminen sekä paikallinen verkosto. Projektien tavoitteena on oppia uutta ja vaikuttaa positiivisesti jäsenistön kehittymiseen, yhteiskuntaan sekä kotikaupunkiin.

Pop Up Turku

Pop Up Turku hankkeessa mahdollistettiin paikallisille yrityksille keskustan vapaiden liiketilojen käyttö. Hankkeen tavoitteena oli luoda ponnahduslauta yritystoimintaan tai mahdollistaa kivijalkaliikkeen kokeilu sekä elävöittää kaupunkikeskustaa tuomalla toimintaa tyhjänä oleviin liiketiloihin.

Lue lisää Pop Up Turku -hankkeesta

SHIFT

Vuosittain järjestettävä SHIFT bisnesfestivaali on Turun Nuorkauppakamarin sekä alueen muiden kamareiden luoma tapahtuma.

Lue lisää The Shiftistä

Kansainvälistymistä ja edelläkävijyyttä

Turun Nuorkauppakamarin yli 60-vuotisen historian aikana olemme mm. olleet mukana levittämässä merkittävästi EU tietoisuutta ennen Suomen liittymistä Euroopan Unioniin. Vuonna 1990 järjestetty Eurooppa-akatemia toi satoja suomalaisvaikuttajia Brysseliin tutustumaan eurooppalaiseen yhteistyöhön. Hanke loi myös pohjaa tänä päivänäkin järjestettävälle Eurooppa Foorumille.

Kansainvälisyys oli avainsana myös Singapore-projektissa, jonka tavoitteena oli edistää yhteistyötä ja suomalaisten yritysten liiketoimintaa Aasiassa. 150 yrityspäättäjää lennätettiin Singaporeen vuonna 1987. Hankkeessa yhdistyi kansainvälisyys, yritysmaailma, JCI-verkosto ja yhteistyö. Projekti palkittiin kansainvälisesti mm. maailman parhaana JCI-projektina sekä myös monin tavoin paikallisesti Suomessa.

Kansainvälisyys näkyy myös multitwinning toiminnassa ja kokousmatkoissa.

Tuottava Idea

Tuottava Idea – kilpailun juuret ovat Turun Nuorkauppakamarissa, joka järjesti kilpailun alueellisesti Varsinais-Suomessa vuonna 1977. Ensimmäisen kilpailun voitti Arisuo Oy, nykyinen Turvanasta Oy, Aris holkkinastallaan.  Jo seuraavana vuonna Suomen Nuorkauppakamarit järjesti kilpailun valtakunnallisesti.

Kilpailun tavoitteena alusta saakka on ollut edistää yrittäjyyden arvostusta ja osoittaa mikä osuus ja merkitys innovaatioilla on talouselämämme terveessä kasvussa sekä elintasomme positiivisessa kehityksessä. Kilpailun on historiansa aika onnistunut hyvin nostamaan esiin tulevaisuuden menestyjiä. Voittajina historian saatossa on palkittu muun muassa Polar Electro Oy, Ponsse Oyj ja  Genelec Oy.

Turun Kehittäjä

Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama arvostettu tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai teolle, joka on merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen.

Lue lisää Turun Kehittäjästä