Vuoden 2021 Turun Kehittäjä tunnustus Kakola Yhtiöille

18.11.2021

Turun Kehittäjä -tunnustus jaettiin Kakola Yhtiöille

Turun Nuorkauppakamari on myöntänyt vuoden 2021 Turun Kehittäjä -tunnustuksen Kakola Yhtiöille. Tunnustus jaettiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöltä kerättyjen vihjeiden perusteella ja voittajan valitsi erillinen raati.

Kakola Yhtiöiden valinnassa korostettiin uraauurtavaa työtä vanhan vankila-alueen kehittämisessä. Kakola Yhtiöt ovat tehneet merkittävän työn kehittämällä kokonaisen uuden kaupunginosan, missä yhdistyy asumisen palvelut sekä vapaa-ajan ja matkailun kannalta kiinnostavat elementit. Kakolan kaltaisen alueen kehittämisessä on ollut merkittävässä asemassa myös kaupungin ja elinkeinoelämän välinen yhteistyö.

”Kakola Yhtiöt ja yhtiön taustalla vaikuttava Ojalan perhe ovat tehneet merkittävän työn kehittäessään Kakolan alueen nykyiseen kukoistukseensa. Tunnustuksen saaja on pitkäjänteisen työn myötä kyennyt onnistuneesti edistämään kaupunkialueen kehitystä. Samalla Kakola Yhtiöt ovat kyenneet tarjoamaan usealle toimijalle kiinnostavan paikan harjoittaa elinkeinotoimintaa. Jotta Kakolan kaltaisen alueen kehittäminen on ylipäätään mahdollista, tarvitaan hyvä idea, kyky ajatella asioita uudella tavalla ja innovatiivinen ote. Nämä eri osa-alueet ovat yhdistyneet Kakolan hankkeessa.” toteaa Turun Nuorkauppakamarin puolesta Aleksi Lunden.

Tunnustuksen vastaanotti Kakola Yhtöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala.

”Me Kakola Yhtiöissä olemme todella ilahtuneita saamastamme tunnustuksesta, sillä onhan Turun menestys kotikaupunkinamme lähellä sydäntämme. Kakolan mäen kehittäminen on mielestämme kulttuuriteko, mutta lisäksi uskomme, että alueella aikaansaatu muutos tukee myös sataman kehitystä ja keskustan laajenemista kohti satamaa”, Ojala toteaa ja jatkaa:

”Hanke on vaatinut huomattavaa riskinottoa ja onkin upeaa huomata miten monet turkulaiset ovat nyt ottaneet paikan omakseen. Toivomme hartaasti, että niin kaupunkimme asukkaat kuin matkailijatkin saapuvat paikan päälle kokemaan mäen historiaa ja nauttimaan moninaisista tarjolla olevista palveluista.”

Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai teolle, joka on merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen.Turun Kehittäjä -tunnustus jaettiin tänä vuonna ensi kertaa yleisöltä kerättyjen vihjeiden perusteella. Valinnassa oli ensimmäistä kertaa mukana myös raati, joka valitsi tunnustuksen saajan yhdessä Turun Nuorkauppakamarin kanssa. Valitsijaraadissa mukana olivat pormestari Minna Arve, Turun Kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sekä Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Arto Puolimatka. Viime vuosina tunnustuksen saajina ovat olleet mm. Visit Turku, Turun Yliopiston uusi DI-koulutusohjelma, Ruisrock festivaali, Valmet Automotive sekä Meyer Turku.