Turun Kehittäjä 2023: Biovian Oy

10.11.2023

Turun Nuorkauppakamari on myöntänyt vuoden 2023 Turun Kehittäjä -tunnustuksen Biovian Oy:lle. Palkintoa olivat vastaanottamassa Biovian Oy:n toimitusjohtaja Antti Nieminen sekä Heidi Suuronen ja Pirkko Kortteinen.

”Olemme erittäin iloisia ja otettuja saamastamme palkinnosta. On hienoa nähdä, että Biovianin vuosien pitkäjänteinen kehitystyö on huomioitu Turun kehittäjä-palkinnolla”, kertoo Antti Nieminen.

Biovian on yhtiön lähes 21-vuotisen taipaleen aikana kehittynyt globaalisti toimivaksi biolääkkeiden sopimuskehitykseen ja valmistukseen erikoistuneeksi bioalan yritykseksi. Viime vuosien aikana kasvu on ollut melko voimakasta, ja yhtiö on kolmen vuoden aikana rekrytoinut toistasataa alan ammattilaista. Tällä hetkellä yhtiö työllistää Turussa n. 200 henkilöä.

”Olemme aloittaneet tänä vuonna yhtiön historian suurimman investointihankkeen, kun Kupittaalle Itäharjun alueelle nousee uusi huippumoderni biolääketehdas”, Antti Nieminen kuvailee. ”Hanketta viedään eteenpäin yhdessä Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa ja mukana on vahvaa turkulaista osaamista: Elomatic Engineering vastaa tehtaan puhdastilojen ja -tekniikan suunnittelusta ja osin toteutuksesta. Sigge Arkkitehdit vastaa tehtaan pääsuunnittelusta ja Rakennusliike Lundén sen rakentamisesta.”

Nieminen kertoo Biovianin pyrkivän jatkamaan kestävälle pohjalle rakennettua kasvua ja olemaan houkutteleva työnantaja luomalla Turkuun uusia mielenkiintoisia bioalan työpaikkoja haastavan biolääkkeiden kehityksen- ja valmistuksen parissa. ”Turun Kehittäjä -palkinto merkitsee meille paljon: se on tunnustus onnistumisestamme, antaa näkyvyyttä ja toimii merkkipaaluna siitä, että yrityksen kehittäminen on oikealla tiellä”, hän päättää.

Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai teolle, joka on merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen. Viime vuosina tunnustuksen saajina ovat olleet mm. Ravintola Kaskis, Kakola Yhtiöt, Ruisrock-festivaali, Valmet Automotive ja Meyer Turku.

Kuvassa vasemmalta lähtien: Raikko Kavisto, Anna Kotamäki, Heidi Suuronen, Pirkko Kortteinen ja Antti Nieminen.