Tuottava Idea -kilpailu on taas käynnissä!

01.03.2022

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kaikille avoin kansallinen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea, joka on enintään kolme vuotta vanha.

Kilpailussa on kolme sarjaa: yhteiskunta-, yritys- ja startup -sarja. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä, pois lukien startup -sarjaan osallistuvat ideat. Idean ilmiantaja voi olla yritys, yhteisö tai yksityishenkilö ja ideoita kerätään kilpailun verkkosivuilla tuottavaidea.fi

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisen osan päätteeksi valitaan alueiden voittajat kaikista sarjoista, minkä jälkeen kilpailu jatkuu kansalliseen finaaliin. Kansallisessa finaalissa valitaan yhteensä kolme voittajaa, yksi kustakin sarjasta. Finaalin voittajat saavat globaalia näkyvyyttä – voittajayrityksien logot ja voittava idea pääsevät Times Squaren valotaululle New Yorkissa. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät myös soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa.

Kilpailun suojelijana toimii Woltin perustajaosakas ja yrityksessä nykyisin kehitysjohtajana toimiva Juhani Mykkänen: ”Pelkkä idea on itse asiassa aika turha asia. Sillä ei esimerkiksi ole arvoa – muutenhan ideoita voisi ostaa ja myydä. Tilanne muuttuu, kun ideaa alkavat toteuttaa oikeat ihmiset oikealla osaamisella ja oikeaan aikaan. Silloin ideasta voi olla tulla maailmalle hyvää tuottava innovaatio. Sellaista etsimme nyt, ja polttelee jo nähdä, kuka voittaa.”

Vuoden 2022 kansallisia yhteistyökumppaneita Tuottava Idea -kilpailussa ovat mm. Nasdaq, Sellai, Grano ja Hurja Solutions. Tuottava Idea -kilpailussa on palkittu aiempina vuosina mm. Oura Health Oy:n kehittämä Oura-älysormus, Naava Group Oy:n luoma Viherseinä, Vincit Oyj:n innovoimat pysäköinnintarkastajien älylasit, Ponsse Oyj:n keksimä Scorpion-älyharvesteri ja HappyOrNot:n asiakastyytyväisyyttä mittaava hymiöpalautepalvelu.

Tuottava Idea kilpailuaika 1.3.-15.4.2022

Kansallinen palkintojenjakotilaisuus: 19.10.2022 Turku

Kansallinen projektipäällikkö Liisa Ketomäki, Suomen Nuorkauppakamarit ry,

liisa.ketomaki@jci.fi, puh. 040 740 6200

Lisätietoja kilpailusta: tuottavaidea.fi