Pop Out Turku -teoksen joukkorahoituksella on kerätty jo 10 000 euroa

04.10.2016

Syyskuussa aloitettu Pop Out Turku -kirjan joukkorahoituskampanja on pyörähtänyt käyntiin hienosti. Kampanja on kerännyt jo yli 10 000 euroa teosta varten, ja kampanjan loppukiri on käynnissä tämän kuun loppuun saakka. Marraskuussa julkaistava teos on fyysinen ja sähköinen kirja, joka kertoo 15 yrittäjän tarinan.

”Tarinat ovat huikeita ja henkilöt tarinoiden takana äärimmäisen mielenkiintoisia. On kunnia olla mukana tekemässä tällaista projektia. Toivottavasti saamme tarinoiden avulla innostettua lisää kaikenikäisiä ihmisiä yrittäjyyden ja kansainvälistymisen pariin”, sanoo projektipäällikkö Tomi Virtanen.

Kuva: Aleksi Myllylä

Turun Nuorkauppakamari ry julkaisee marraskuussa Pop Out Turku – tarinoita yrittäyydestä -teoksen, joka rahoitetaan joukkorahoituksella. Kirja kertoo viidentoista turkulaisen yrittäjän tarinan heittäytymisestä, yrittäjyydestä ja kansainvälistymisestä. Yksi näkyvästi tarinoita yhdistävä tekijä on Turun seudun vaikutus yrittäjänä kuljettuun matkaan. Pop Out Turku on Turun Nuorkauppakamari ry:n voittoa tavoittelematon projekti. Tarinoiden lisäksi julkaistaan myös videomateriaalia. Teoksen tarinat ovat ammattilaisten kirjoittamia.

Virtanen kertoo joukkorahoituksen haasteista: ”Joukkorahoitus rahoitusmuotona on Suomessa vielä melko uusi asia, mutta onneksi monet yksityishenkilötkin ovat lähteneet ennakkoluulottomasti mukaan. Eihän tämä lopulta paljoakaan eroa ennakkomyynnistä. Riskiä rahojen menettämiseen ei ole, mutta suuri riski innostumiseen on olemassa!”.

Pop Out Turku -teos julkistetaan 16.11.2016 Nick’s Food Design -ravintolassa pidettävän Turun Kehittäjä ‑julkistustapahtuman yhteydessä. Perinteinen Turun Kehittäjä -palkinto jaetaan tänä vuonna jo 29. kerran. Viime vuonna palkinnon sai Bayer. Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama tunnustus myönnetään vuosittain yksityishenkilölle, ryhmälle, yritykselle tai yhteisölle, joka on yhteiskunnallisesti merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen.