Mona Moisala – Huhtikuun kuukausikokouksessa teemana aivojen kantokyky

20.04.2021

Kamarimme huhtikuun kuukausikokouksessa vieraanamme oli psykologian tohtori ja aivotutkija Mona Moisala, jonka huippukiinnostava puheenvuoro sivusi mm. aivojen kantokykyä ja sitä, millaista kuormitusta koemme nyky-yhteiskunnan informaationtulvan keskellä.

Monimuotoistuvat ja nopeat viestintäkanavat, multitasking, keskeytykset ja jatkuvat ärsykkeet tekevät työskentelystä helposti pinnallista ja ailahtelevaa. Tutkimusten mukaan 40h työviikosta keskimäärin 12,5h on tehokasta työaikaa. Korona-tilanne on tuonut monille uusia haasteita ja aivoillemme jää entistä vähemmän palautumisaikaa.

Miten tästä kierteestä pääsee sitten pois?

Onneksi aivomme myös oppivat ja kykenevät muuntautumaan.  Tärkeää on pyrkiä keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Ulkopuolisia ärsykkeitä pitäisi minimoida ja esimerkiksi kännykän jatkuvat ilmoitukset tulisi ainakin osaksi päivästä kytkeä pois. Tehtäviä voi priorisioida ja luokitella kiirellisiin ja ei-kiirellisiin, tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin. Taukojen pitäminen ja palautuminen ovat ensisijaisen tärkeitä. Paljon jäi pureskeltevaa ja mietittävää oman arjen ja työtapojen kehittämiseksi.

Kiitos jäsenistöllemme aktiivisesta osallistumisesta ja keskustelusta sekä menestystä oman kantokyvyn ja hyvinvoinnin parantamiseen!

Monan työhön, ajatuksiin ja kirjoituksiin voit tutustua täällä: www.monamoisala.com