Vuoden 2022 Turun Kehittäjä on ravintola Kaskis

14.11.2022

Turun Nuorkauppakamari on myöntänyt vuoden 2022 Turun Kehittäjä -tunnustuksen Ravintola Kaskikselle. Tunnustus jaettiin yleisöltä kerättyjen vihjeiden perusteella ja voittajan valitsi erillinen raati. Valitsijaraadissa mukana olivat pormestari Minna Arve, Turun Kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sekä Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jussi Karonen. Viime vuosina tunnustuksen saajina ovat olleet mm. Kakola Yhtiöt, Ruisrock-festivaali, Valmet Automotive sekä Meyer Turku.

Ravintola Kaskis on ollut otsikoissa viime aikoina vastikään saamansa Michelin-tähden ansiosta, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt Kaskiksen merkittävä vaikutus koko Turun ravintolakulttuuriin. Avattuaan ovensa vuonna 2014 Kaskis oli Turun ensimmäisiä intohimolla ruokaan suhtautuvia ravintoloita.

”Ravintola Kaskis ja sen perustajat Simo Raisio, Erik Mansikka ja Topi Pekkanen ovat pitkäjänteisellä työllään tehneet Turkuun yhden Suomen parhaista ravintoloista, ja samalla kirittäneet ja innoittaneet monia muita turkulaisia ravintoloita parempiin suorituksiin. Turun ravintoloiden menestys parantaa Turun näkyvyyttä koko Suomessa.” toteaa kilpailun tämän vuotinen järjestäjä Aleksi Naatula.

Tunnustuksen vastaanottivat ravintola Kaskiksen perustajat Simo Raisio ja Erik Mansikka.

”Olemme Kaskiksessa ylpeitä saamastamme tunnustuksesta, sillä sanotaanhan Turkua nykyään Suomen ruokapääkaupungiksi. Turussa asiakkaat osaavat vaatia jatkuvasti enemmän: Heitä kiinnostavat annosten yksityiskohdat ja raaka-aineet. Asiakkaat eivät myös enää halua syödä samanlaista annosta kahta kertaa vaan haluavat aina uutta. Meille tämä ei ole ongelma – ideoita tuntuu tulevan koko ajan enemmän.” Mansikka toteaa ja jatkaa:

”Kaskiksen tarkoituksena on tuottaa elämyksiä asiakkaille. Palkitsevinta työssämme on, kun näemme asiakkaiden lähtevän onnellisena ulos.”

Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai teolle, joka on merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen.