Turun Kehittäjä 2019 -palkinto jaettiin Turun yliopiston DI-koulutukselle

20.11.2019

Turun Nuorkauppakamari on myöntänyt vuoden 2019 Turun Kehittäjä -palkinnon Turun yliopiston diplomi-insinöörikoulutuksen laajennukselle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi heinäkuussa yliopistolle oikeuden tekniikan koulutustarjonnan laajentamiseen konetekniikan ja materiaalitekniikan DI-koulutuksilla sekä myös kiinan kielen koulutusvastuun.

”Pitkään kaivattujen koulutusohjelmien saanti Turkuun on useiden vuosien sekä monien eri tahojen yhteistyön tulos, joka tulee vaikuttamaan merkittävästi Turun talousalueen kehitykseen ja kilpailukykyyn. Turun Nuorkauppakamari haluaa onnitella sekä kiittää Turun yliopistoa, kaupunkia ja kaikkia asiaan vaikuttaneita sinnikkäästä työstä,” Turun Nuorkauppakamari toteaa perusteluissaan.

Palkinnon vastaanottivat Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola, koulutusohjelmasta vastaava professori Mika Hannula sekä Turun Kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Matti Rihko.

”Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia tunnustuksesta ja kiitämme omasta puolestamme alueen toimijoita tuesta ja yhteistyöstä tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen laajentamisessa – yhdessä jatkamme myös koulutusten suunnittelua ja toteutusta. Laajennus on merkittävä panostus koko Turun seudun kehitykseen ja kilpailukykyyn ja meille yliopistona myös paikka osoittaa monitieteisen yhteistyön mahdollisuudet koulutuksessa ja tutkimuksessa”, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo.

”Turun Nuorkauppakamarin kehittäjä-palkinto on aina ollut ajan hermolla ja merkittävä huomionosoitus”, toteaa Turunkaupunginjohtaja Minna Arve. ”Diplomi-insinöörikoulutuksen laajennus on suorastaan historiallinen edistysaskel, jota on tavoiteltu pitkään. Näin pystymme vastaamaan tulevaisuuden osaamisen ja tuotekehityksen tarpeisiin, tukemaan suhdanteista riippumatonta kilpailukyvyn kasvua ja vahvistamaan erittäin laadukasta innovaatioalustaa. Tulemme näkemään alueen vetovoiman kasvua, uusia yrityksiä sekä uusia ja uudenlaisia työpaikkoja.”

Turun Nuorkauppakamarin vuodesta 1988 jakama tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle, yhteisölle tai teolle, joka on merkittävällä tavalla lisännyt elinkeinoelämän ja muiden yhteiskuntatahojen aktiivista yhteistyötä ja vaikuttanut positiivisella tavalla Turun kehittämiseen. Viime vuosina palkinnon saajina ovat olleet mm. Ruisrock festivaali, Valmet Automotive sekä Meyer Turku.