Turun Kehittäjä 2018 palkinnnon saaja on Ruisrock

24.11.2018

Turun Nuorkauppakamari ry on valinnut vuoden 2018  Turun Kehittäjä -palkinnon saajaksi turkulaisen rockfestivaali Ruisrockin. Ruisrock on kasvanut vuosikymmenten saatossa yhdeksi merkittävimmistä yleisötapahtumista Suomessa. Festivaali tuo Turkuun vuosittain tuloja 105 000 festivaalikävijän myötä. Turun Kehittäjä -palkinto jaetaan tänä vuonna 31. kerran.

Turun Nuorkauppakamari jakaa vuosittain Turun Kehittäjä -palkinnon alueen yritykselle, yhteisölle tai henkilölle, jolla on ollut merkittävä positiivinen vaikutus Turun talousalueeseen. Turun Kehittäjä -palkinnon vuonna 2018 saa Ruisrock.

Kaupunkiympäristön kehittämisessä ja vetovoimaisuuden lisäämisessä erittäin tärkeässä roolissa ovat myös kaupunkiympäristön tarjoamat vapaa-ajan elämykset ja kulttuuritarjonta. Ruisrock on vuosikymmenten varrella kehittynyt tapahtumaksi, joka tarjoaa vieraiden lisäksi myös kaupunkilaisille elämyksen kesästä toiseen. Samaan aikaan sekä perinteikäs että uudistuva festivaali tarjoaa tulevana talvena uuden tapahtuman. Logomossa 8.-9. helmikuuta järjestettävä Ruishelmi tuo valoa alkutalven pimeyteen.

– Ruisrock on upea tapahtuma, joka tuo vuosittain 105 000 kävijää Ruissaloon yhden viikonlopun aikana. Tapahtuma on yhtä kuin Turun kesä, ja aurinkoiset kuvat Ruissalosta ovat sen tavaramerkki, perustelee päätöstä Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Liisa Ketomäki.

-Ruisrockin ohjelmisto ja yleisöpalvelut ovat huippuluokkaa ja niitä kehitetään jatkuvasti. Festivaalin kävijät hyödyntävät viikonlopun aikana Turun matkailu- ja ravintolapalveluita ja esimerkiksi sosiaalisen median päivitykset nostavat Turkua kesäkaupunkina ylitse muiden. Turun Nuorkauppakamari iloitsee myös Ruisrockin uudesta avauksesta laajentua helmikuulle Ruishelmi-tapahtumalla ja toivottaa festivaalille pitkää ikää ja menestystä, Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Liisa Ketomäki sanoo.

Festivaalin yhteistyö Turun kaupungin kanssa on hyvin tiivistä, ja Ruisrock profiloi Turkua merkittävimpänä kesä- sekä tapahtumakaupunkina Suomessa.

-Yhteistyötä on tehty hyvässä, aina vain parempaan festivaaliin tähtäävässä, hengessä useiden vuosien ajan ja Ruisrockiin aletaan kaupungissa valmistautua huolella ja innolla melkein heti edellisen Ruisrockin päätyttyä, kertoo palkintotilaisuuteen kaupungin tervehdyksen tuonut Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus.

Yhteistyössä kaupungin kanssa sovitaan esimerkiksi erityisessä ympäristössä tapahtuvan festivaalin tekemisestä, tapahtuma-alueen rakentamisesta sekä mittavista joukkoliikennejärjestelyistä. Myös tapahtuman viestintä ja markkinointi tehdään pitkälti käsi kädessä.

-Turun kesä ei olisi sama ilman Ruisrockia, eikä Ruisrockia olisi ilman Turkua. Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja taival näyttää yhtä pilvettömältä kuin kesäinen Ruisrock-viikonloppu, joka niin itselleni kuin yli sadalle tuhannelle muulle taitaa olla Turun kesän ehdoton kohokohta, Lauri Kattelus sanoo.