Idea!2021 Webinaarisarjassa kuultiin mm. Supercellin ja Finnish Design Shopin kasvutarinat

20.11.2021

Turun Nuorkauppakamari järjesti vuoden 2021 aikana webinaarisarjan, joka pohjautui vahvasti vuoden teemaan.

Ensimmäisessä webinaarissa toukokuussa kuultiin kaksi hyvin erilaista ja hyvin inspiroivaa kasvutarinaa.

Nordic Business Forumin Hans-Peter Siefen kertoi puheenvuorossaan tpaahtuman synty- ja kasvutarinan aina vuonna 2010 järjestetystä viikonloppuseminaarista Barack Obaman vuonna 2018 tähdittämään, n. 7500 hengen loppuunmyytyyn tilaisuuteen Helsingin Messukeskuksessa. Huomiota vuosien saatossa on saanut myös tilaisuuksien mahtavat puhujat mm. Sir Richard Branson, Arnold Schwarzenegger, Garry Gasparov ja Will Smith.

Nordic Business Forum on loikannut Jyväskylästä maailman kartalle ja siitä on kasvanut yksi maailman tasokkaimmista liike-elämän tapahtumista.

Finnish Design Shopin CEO & Founder Teemu Kiiski kertoi ponnisteluista matkalla Turusta maailmalle ja siitä, miten verkkokauppa on muuttunut yli 15 vuoden aikana.

Finnish Design Shop on Turkulainen verkkokauppaan erikoistunut yritys, joka on vuodesta 2004 toiminut alansa edelläkävijänä. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2019 lähes 40% ja siitä noin puolet tulee ulkomailta. Nykyisin se on maailman suurin pohjoismaiseen designiin erikoistunut verkkokauppa.

Ideat ja innovaatiot

Webinaarin toisessa osassa syyskuussa vieraaksemme saapui innovaattori Saku Tuominen, joka johdatti meidät keskusteluun siitä, mistä innovaatiot syntyvät ja mitä luovuus on.

Tuominen on yrittäjä, luova johtaja, tuottaja ja kirjoittaja. Hän on työskennellyt media ja TV-alalla mm. tuotantoyhtiö Broadcastersin perustajana sekä ravintola-alalla yhtenä Financier Groupin (mm ravintolat Savoy ja Palace) perustajista sekä Noho Partnersin hallituksen jäsenenä.

Supercell: Suomesta maailman huipulle

Marraskuun webinaarissa vieraanamme oli Supercellin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Ilkka Paananen.

Ilkka kertoi Supercellin ainutlaatuisesta kasvutarinasta Suomesta pelimaailman huipulle, sekä myös yhdestä Suomen historian suurimmista yrityskaupoista. Samalla kuulimme myös Paanasen johtamisfilosofiasta sekä Supercellin menestyksekkäästä tiimityömallista. Hän korosti, että menestyksen taustalla ovat pelit luoneet tiimit. Luovuus ja pelintekijät ovat Supercellillä kaiken ytimessä. Yksikään johtaja ei tule koskaan sanomaan alaisilleen minkälaisia pelien pitäisi olla vaan pelintekijöistä koostuvat tiimit (=solut, josta Supercell on saanut nimensä) luovat ne.

Supercellin peleistä mm. Clash of Clans ja Brawl Stars kuuluvat kaikkien aikojen menestyneimpiin mobiilipeleihin myyntituloissa ja pelaajamäärissä mitattuna. Pelikehittäjän läpimurto on vaatinut valtavan kehitystyön lisäksi merkittävää strategiamuutosta. Yrityskaupoista huolimatta Supercellin pääkonttori ja toiminta on säilytetty Suomessa. Yhtiö ja sen perustajat ovat panostaneet myös merkittävästi yhteiskunnan tukemiseen.