Palkintosadetta Pop-up Turku -hankkeelle

24.04.2016

Pop-up Turku palkittiin Suomen senaatin rahapalkinnolla ja Suomen nuorkauppakamarien keskusliiton Vuoden projekti 2015 -palkinnolla.

Turun Nuorkauppakamarin vuonna 2015 starttaama Pop-up Turku -hanke palkittiin Suomen nuorkauppakamarien kansallisessa vuosikokouksessa lauantaina 23.4. Salossa. Suomen Nuorkauppakamarien keskusliitto palkitsee vuosittain vuoden parhaat kiitoksena hyvästä nuorkauppakamaritoiminnasta ja yhteiskuntaa kehittävästä työstä. Palkinnot jaetaan keväällä järjestettävässä vuosikokouksessa, joka tänä vuonna pidettiin Salossa. Palkintoja Salossa olivat vastaanottamassa tämän vuoden puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi, viime vuoden puheenjohtaja Janne Puurunen ja tämän vuoden varapuheenjohtaja sekä Pop-up Turku -hankkeen vetäjä Joonas Suominen.

– Palkintogaalassa oli paikalla nuorkauppakamarilaisia ja yhteistyökumppaneita ympäri Suomea. Turku sai osakseen positiivista mainetta, mitä näinä aikoina erityisesti kaivataan, Janne Puurunen kertoo.

Senaatin palkinto myönnetään paikalliselle nuorkauppakamarille tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista. Palkinto on rahapalkinto, joka voidaan jakaa myös usean toimijan kesken.Tämä palkinto myönnettiin kokonaisuudessaan Turun Nuorkauppakamarin Pop-up Turku ‑hankkelle. Senaatti perusteli valintaansa sillä, että projekti sopi hyvin tämän hetken taloustilanteeseen ja se oli hyvä esimerkiksi siitä, miten yksinkertaisilla asioilla voidaan elävöittää kaupunkia. Lisäksi projektin toteutus oli loistava ja projektia on jaettu eteenpäin muille toteutettavaksi.

Suomen senaatti on nuorkauppakamarien senaattoreiden oma yhteisö. Senaattorin arvonimen voi saada nuorkauppakamarin ansioitunut ja aktiivinen jäsen. Palkinnon Turun Nuorkauppakamarille luovutti senaatin puheenjohtaja Jani Närhi.

Suomen nuorkauppakamarien Vuoden Projekti 2015 -palkinto luovutettiin Pop-up Turku -hankkeelle. Vuoden projektin lisäksi keskusliitto palkitsi useita muita vuoden paras -palkintoja. Vuoden Projekti 2015 ‑palkinnon Turun Nuorkauppakamarille luovutti kansallinen puheenjohtaja Mervi Vuorinen.

– Kun teemme ennakkoluulottomasti uusia asioita hyvällä porukalla, niin saamme aikaan myös tulosta. Onhan siitä mukava saada tunnusta. Tunnustus kuuluu tosin erityisesti hankkeen upealle tiimille, kommentoi pop-up-hanketta vetänyt Joonas Suominen.

Pop-up Turku -hanke syntyi tarpeesta elävöittää Turun keskustaa ja lisätä sen vetovoimaa. Hankkeen ideana on tarjota yrittäjille ja yhteisöille mahdollisuus kokeilla, millaista on toimia Turun keskustan liiketiloissa. Tiloja tarjotaan yrittäjille ilmaiseksi 1–7 päivän ajaksi, ja tilat sijaitsevat ydinkeskustassa. Hanke onnistuttiin konseptoimaan hyvin, ja sitä on pystytty toteuttamaan myös muilla paikkakunnilla.